Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις - Προβολή ως προς μήνα

  • Αυτή η Εκδήλωση έχει περάσει.

10ο Καρδιολογικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Παρασκευή, 8 Φεβ 2019 - Κυριακή, 10 Φεβ 2019

thumbnail of FinalProgram_10thCardiology_Updated Φόρμα Εγγραφής

Πρόγραμμα
Χορηγούνται 14 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης
(CME-CPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

10ο Καρδιολογικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Από την Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Δ.Π.Θ.
Θεραπεία Kαρδιαγγειακών Nοσημάτων 2019
Υγιής καρδιά σε κάθε ηλικία

8 – 10 Φεβρουαρίου 2019, Αλεξανδρούπολη
Grecotel Egnatia,
Astir Hotel

Xαιρετισμός

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο 10ο Ετήσιο Καρδιολογικό Συνέδριο που διοργανώνει η Καρδιολογική Κλινική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 8 ως τις 10 Φεβρουαρίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Astir, στην Αλεξανδρούπολη.
Αυτή τη χρονιά, το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι «Υγιής Καρδιά σε Κάθε Ηλικία». Η συνεχιζόμενη αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης στον πληθυσμό συνεπάγεται μεγάλες νέες προκλήσεις για την καρδιολογία. Οι προκλήσεις – αλλά και ευκαιρίες – αυτές σχετίζονται με την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των κυριότερων καρδιαγγειακών νοσημάτων που εμφανίζονται ή επιδεινώνονται στους ηλικιωμένους, όπως η στεφανιαία και περιφερική αθηροσκληρωτική νόσος, οι παθήσεις της αορτικής, μιτροειδούς, αλλά και τριγλώχινας βαλβίδας, η φλεβοθρόμβωση και πνευμονική εμβολή, η κολπική μαρμαρυγή και οι συνέπειές της, καθώς και η καρδιακή ανεπάρκεια με μειωμένο ή διατηρημένο κλάσμα εξώθησης. Η χρονιά που μας πέρασε χαρακτηρίστηκε από σημαντικές τεχνικές εξελίξεις και προόδους όχι μόνο στην αντιμετώπιση, αλλά και – το σημαντικότερο – στην πρόληψη των νοσημάτων αυτών μέσω τροποποίησης των παραγόντων κινδύνου. Τις νέες ελπίδες και προοπτικές που γεννούν τα αποτελέσματα των πρόσφατων μελετών, ώστε να φθάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι σε μία προχωρημένη ηλικία μέ όσο το δυνατόν «υγιέστερη» καρδιά και αγγεία, επιθυμούμε να σας παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε μαζί σας.
Παράλληλα με το κεντρικό θέμα, οι συνεργάτες της Κλινικής μας και μεγάλος αριθμός διεθνώς αναγνωρισμένων ειδικών από όλη την Ελλάδα θα αναλύσουν όπως κάθε χρόνο τις πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις σε ευρύτατο φάσμα καίριων τομέων της Καρδιολογίας. Η εκκίνηση του Συνεδρίου γίνεται με τα διαδραστικά Νοσηλευτικά και Κλινικά Εργαστήρια στη βάση παρουσίασης απαιτητικών κλινικών περιστατικών και σχολιασμού τους υπό το πρίσμα των πρόσφατων Κατευθυντηρίων Οδηγιών. Θα εστιάσουμε επίσης στις αλληλεπιδράσεις καρδιάς και άλλων οργάνων και τις νεότερες στρατηγικές θεραπείας του σακχαρώδη διαβήτη, της αρτηριακής υπέρτασης και της υπερλιπιδαιμίας. Ιδιαίτερη θέση καταλαμβάνουν όπως κάθε χρόνο η οξεία και χρόνια αντιμετώπιση του ασθενή με έμφραγμα του μυοκαρδίου και η πρόοδος στην αντιμετώπιση των αρρυθμιών και των παθήσεων της πνευμονικής κυκλοφορίας.

Πιστεύουμε ότι τα άκρως επίκαιρα θέματα που θα συζητηθούν στο Συνέδριο  ενδιαφέρουν άμεσα όχι μόνο τους Καρδιολόγους, αλλά και τους Συναδέλφους πολλών άλλων ειδικοτήτων καθώς και Νοσηλεύτριες / Νοσηλευτές. Για το λόγο αυτό, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, θα χαρούμε ιδιαίτερα αν μας τιμήσετε όπως κάθε χρόνο με την παρουσία και τη συμμετοχή σας.

Με θερμούς φιλικούς χαιρετισμούς,

Σταύρος Β. Κωνσταντινίδης                Δημήτριος Ν. Τζιακάς
Καθηγητής Καρδιολογίας Δ.Π.Θ.         Καθηγητής Καρδιολογίας Δ.Π.Θ.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Παρασκευή, 8 Φεβ 2019
Τέλος:
Κυριακή, 10 Φεβ 2019

Tόπος Διεξαγωγής

Astir Hotel Alexandroupolis
Λεωφ. Δημοκρατίας
Αλεξανδρούπολη, Αλεξανδρούπολης 681 00 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2551 038000