Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις - Προβολή ως προς μήνα

  • Αυτή η Εκδήλωση έχει περάσει.

5η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

Παρασκευή, 21 Ιούν 2019 - Κυριακή, 23 Ιούν 2019

thumbnail of CardioPhilosophy_Program_2019_corrected_for_web ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι εγγραφές πλέον γίνονται μόνο επιτόπου στη Γραμματεία του Συνεδρίου.
Η εγγραφή μέσω ηλεκτρονικής υποβολής (on-line registration) έκλεισε.

Τελικό Πρόγραμμα

Χαιρετισμός

Αγαπητοί Σύνεδροι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην 5η Επιστημονική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από το Ινστιτούτο Αρρυθμιών σε συνεργασία με την Α΄ Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ίδρυμα Καρδιαγγειακής Έρευνας & Επιμόρφωσης «ΚΑΡΔΙΑ», με θέμα: «Τι νεότερο στην Καρδιολογία».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται 21-23 Ιουνίου 2019 στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, στο Ναύπλιο. Σκοπός της είναι να ενημερώσει για τις νεότερες εξελίξεις σε τομείς που σχετίζονται με την διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων. Επίσης, θα παρουσιαστούν οι νεότερες εξελίξεις στους παράγοντες κινδύνου και πρόληψης της Στεφανιαίας Νόσου με έμφαση στη διατροφή και την υγεία.

Καινοτομία αυτής της επιστημονικής εκδήλωσης αποτελεί η προσπάθεια κατάδειξης της αλληλεπίδρασης μεταξύ της ιατρικής και ειδικότερα της καρδιολογίας και της τέχνης, της λογοτεχνίας, της οικονομίας και της φυσικής επιστήμης καθώς και η σχέση μεταξύ των φιλοσοφικών αναζητήσεων και ιατρικών προβλημάτων. Παράλληλα, γίνεται ειδική αναφορά στη στενή σχέση της καρδιολογίας με άλλες ειδικότητες σε ερευνητικό και κλινικό επίπεδο.

Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται σε όλους του καρδιολόγους, καθώς και σε άλλες ειδικότητες που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των προδιαθεσικών καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου και της αθηροσκλήρωσης. Επιδιώκει να παρουσιάσει όχι μόνο τις σύγχρονες εξελίξεις στην Καρδιολογία, αλλά και στοχασμούς διανόησης, φιλοσοφίας και υπερφυσικής αναζήτησης. Είναι
γνωστό, άλλωστε, ότι ο ευρύτερος χώρος της Κορινθίας και Αργολίδας αποτελούσε κατά την αρχαιότητα λίκνο πολιτισμού, τέχνης και επιστήμης.

Πιστεύω ότι η ενεργός συμμετοχή σας θα μας τιμήσει και θα αποτελέσει κριτήριο για την επιτυχία της.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Δημήτρης Τούσουλης
Καθηγητής Καρδιολογίας
Διευθυντής Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Παρασκευή, 21 Ιούν 2019
Τέλος:
Κυριακή, 23 Ιούν 2019

Tόπος Διεξαγωγής

Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ – Ναύπλιο
Αμαλίας
Ναύπλιο, Αργολίδας 21 100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
+30 2752024400