Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις - Προβολή ως προς μήνα

  • Αυτή η Εκδήλωση έχει περάσει.

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματικών & Αυτοάνοσων Παθήσεων Κεντρικής Ελλάδος

Παρασκευή, 14 Σεπ 2018 - Κυριακή, 16 Σεπ 2018

Χορήγηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης
με 21 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME – CPD),
από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

thumbnail of 8thRheumatic_FinalProgram-10-9-18

Τελικό Πρόγραμμα

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζουμε στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματικών και Αυτοάνοσων Παθήσεων στη Λάρισα. Φέτος, το πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι εμπλουτισμένο με την έρευνα που γίνεται στις Ιατρικές Σχολές της χώρας μας στα αυτοάνοσα νοσήματα. Επίσης περιλαμβάνει την έρευνα που γίνεται για τα αυτοάνοσα νοσήματα στα Πανεπιστήμια του Ισραήλ. Ο σκοπός μας είναι να ενδυναμώσομε την επιστημονική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ στα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ειδικευόμενους και νέους ρευματολόγους αλλά και σε γιατρούς πολλών ειδικοτήτων (παθολόγους, ορθοπεδικούς, αιματολόγους, ακτινολόγους) φοιτητές Ιατρικής, Βιοχημείας/Βιοτεχνολογίας και ΤΕΙ Νοσηλευτικής, Νοσηλευτές αλλά και Ερευνητές. Συζητά κλινικά θέματα δίνοντας πρακτικές οδηγίες αντιμετώπισής τους. Το πρόγραμμα εφέτος περιλαμβάνει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση και θεραπεία όλων των ρευματικών/αυτοάνοσων παθήσεων,
όπως η ρευματοειδή αρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα, η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, το αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, το συνδρομο Sjogren, το σκληρόδερμα και οι αγγειίτιδες.

Πέρα όμως από τα κλασικά θέματα, στο πρόγραμμα υπάρχουν πολλά πρακτικά θέματα, όπως πως διαβάζομε απλή ακτινογραφία αρθρώσεων, πως διαβάζομε μαγνητική τομογραφία και όπως πάντα, πραγματικά περιστατικά ασθενών με βήμα-προς-βήμα διαγνωστική προσπέλαση. Παρέχει πρακτικές οδηγίες για τους παθολόγους και γενικούς γιατρούς, πως να αντιμετωπίζουν ασθενείς με αρθραλγίες, αναιμία, οστεοπόρωση ή ουρική αρθρίτιδα. Δίνονται οδηγίες για τη χρήση αντιρευματικών φαρμάκων
στην εγκυμοσύνη και τη χρήση των υπερήχων στην καθημερινή κλινική πρακτική.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ως Ομιλητές κορυφαίους Συναδέλφους από την Ελλάδα και το Εξωτερικό με πολύχρονη εμπειρία στα θέματα που παρουσιάζουν.

Το Συνέδριο έχει Πανελλήνιο χαρακτήρα και χορηγεί 21 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης. Η φιλοδοξία μας ως δασκάλων-γιατρών είναι να αλλάξουμε προς το καλύτερο την κλινική πρακτική των γιατρών μας που ασχολούνται με αυτοάνοσα και ρευματικά νοσήματα.

Ας μη ξεχνάμε ότι η ιατρική γνώση οδηγεί σε αιτιολογημένη παραγγελία εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων περιορίζοντας τις δαπάνες ενώ η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία σώζει ζωές.

Σας ευχόμαστε ευχάριστη και παραγωγική διαμονή στη Λάρισα.
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Ο Πρόεδρος

Καθηγητής Λάζαρος Ι. Σακκάς
MD, DM, PhD(London), FRCP(London)(Hon)

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Παρασκευή, 14 Σεπ 2018
Τέλος:
Κυριακή, 16 Σεπ 2018

Tόπος Διεξαγωγής

Ξενοδοχείο Larissa Imperial
Farsala 182, Larissa
Λάρισα, 413 35
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
241 068 7600