Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις - Προβολή ως προς μήνα

  • Αυτή η Εκδήλωση έχει περάσει.

e-Summit – Εξάλειψη της Ηπατίτιδας C στην Ελλάδα του 2021

Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Video Gallery

 

● Πρόγραμμα

 

 

 

 

 

Χαιρετισμός

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εκ μέρους της  Hepatitis B and C Public Policy Association είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε να παρακολουθήσετε το επερχόμενο e – summit H εξάλειψη του ιού της ηπατίτιδας C (HCV) στην Ελλάδα του 2021”. Το webinar αυτό, το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με διάφορες ενώσεις ασθενών και επαγγελματιών, έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της 22ης Απριλίου 2021 και αποτελεί τη συνέχεια του 3rd EU HCV Elimination Policy Summit, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου 2021. Πληροφορίες του οποίου μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: www.hcvbrusselssummit.eu

Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, η HCV παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας στην Ευρώπη. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από HCV παρά από HIV / AIDS. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία του  ΠΟΥ για την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια δείχνουν ότι περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ηπατίτιδα C, που αντιστοιχεί στο 2,0% όλων των ενηλίκων. Όταν η στρατηγική εξάλειψης δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2016, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπολόγισε ότι πάνω από 7 εκατομμύρια ζωές θα σωθούν παγκοσμίως μέχρι το 2030, εάν επιτευχθούν στόχοι. Ωστόσο, σύμφωνα με τα πρόσφατα ευρήματα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), λίγες μόνο ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτύχει τον στόχο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης 2020 για τη διάγνωση του 50% των ατόμων με χρόνια ηπατίτιδα Β ή C. Επίσης, η πανδημία COVID-19 έχει τεράστια επίδραση στην πρόοδο της εξάλειψης της ηπατίτιδας C όπου η μείωση της πρόσβασης σε θεραπεία υπερβαίνει το 50% στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο των τεταμένων συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης και των μεταβαλλόμενων προτεραιοτήτων, ως επί το πλείστων αποτέλεσμα της κρίσης COVID-19, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι δεν ξεχνιέται η σημασία των προσπαθειών εξάλειψης της HCV. Αν μη τι άλλο, η τρέχουσα πανδημία πρέπει να υπογραμμίζει την ανάγκη για εκτεταμένες και αποτελεσματικές απαντήσεις στη δημόσια υγεία. Συχνά αναφέρεται ως «σιωπηλή πανδημία», καθώς οι ασθενείς πολλές φορές δεν έχουν συμπτώματα κατά τα πρώτα 20-30 χρόνια, η HCV πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Αυτή η προγραμματισμένη διαδικτυακή συνάντηση μισής ημέρας στοχεύει να συγκεντρώσει υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, εμπειρογνώμονες, μέλη του κοινοβουλίου, δήμαρχους, ενώσεις ασθενών και κλινικούς από όλη την Ελλάδα, για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την πορεία της κατάστασης, με τον στόχο την εξάλειψη της HCV έως το 2030 και να παρουσιάσει βέλτιστες πρακτικές, καθώς και να υπογραμμίσει  ποιες πολιτικές ενέργειες χρειάζονται για να επιτευχθεί η εξάλειψη της HCV στη χώρα μας έως το 2030.

Σε αυτό το e-Summit οι συμμετέχοντες θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να:

– Ελέγξουν την πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια και να κατανοήσουν πόσο μακριά βρίσκεται η Ευρώπη, συνεπώς και η Ελλάδα, από την επίτευξη του στόχου της εξάλειψης της HCV έως το 2030

– Ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το ρόλο και την κατάσταση της διάγνωσης

– Αξιολογήσουν τον αντίκτυπο της κρίσης COVID-19 στη «σιωπηλή πανδημία»

Θα ήταν χαρά μας να συμμετάσχετε ενεργά στο  e – Summit H εξάλειψη του ιού της ηπατίτιδας C (HCV) στην Ελλάδα του 2021”.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

Άγγελος Χατζάκης

Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Γιώργος Παπαθεοδωρίδης

Καθηγητής Παθολογίας & Γαστρεντερολογίας, Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Γιώργος Καλαμίτσης
Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας»

 

 

Λίγα λόγια για  την  Hepatitis B & C Public Policy Association

Η Hepatitis B & C Public Policy Association ιδρύθηκε το 2009 από μια ομάδα κορυφαίων Ευρωπαίων επιστημόνων, εμπειρογνωμόνων στη δημόσια υγεία και υποστηρικτές ασθενών. Στόχος μας είναι να παροτρύνουμε και να διευκολύνουμε τη διαμόρφωση δημόσιων πολιτικών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την επικοινωνία, την πρόληψη και τη διαχείριση της ιογενούς ηπατίτιδας Β και C. Η μοναδική προσέγγιση της HBCPPA  για την προώθηση αυτού του στόχου είναι να συγκεντρωθούν και να συνεργαστούν με τα κύρια ενδιαφερόμενα μέρη στον τομέα αυτών των ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών αρχών, των ασθενών, των ιατρών, των κοινοτήτων δημόσιας υγείας και της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα.

 

For more information about the Association’s activities please visit www.hepbcppa.org

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Tόπος Διεξαγωγής

Webinar
Ελλάδα