Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις - Προβολή ως προς μήνα

  • Αυτή η Εκδήλωση έχει περάσει.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑ Η ΤΕΧΝΗ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ. ΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

Παρασκευή, 1 Ιούλ 2016

thumbnail of cardiophilosophy_poster

    thumbnail of nafplio_2016_program_pd-lt   thumbnail of cardiophilosophy_mesaprovolis   thumbnail of nafplio_2016_accomm_reg

Τελικό Πρόγραμμα

Μέσα Προβολής

Πακέτο Διαμονής

 

Χαιρετισμός Προέδρου

Αγαπητοί Σύνεδροι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην 2η Επιστημονική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από το Ίδρυμα Καρδιαγγειακής Έρευνας και Eπιμόρφωσης (ΚΑΡΔΙΑ) σε συνεργασία με την Α΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα:

«Εκεί που η Φιλοσοφία και η Τέχνη συναντούν την Καρδιολογία. Τι νεότερο στην Καρδιολογία».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται 1-3 Ιουλίου 2016 στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, στο Ναύπλιο. Σκοπός της είναι να ενημερώσει για τις νεότερες εξελίξεις σε τομείς που σχετίζονται με την διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων. Επίσης, θα παρουσιαστούν οι νεότερες εξελίξεις στους παράγοντες κινδύνου και πρόληψης της Στεφανιαίας Νόσου με έμφαση στη διατροφή και την υγεία.

Καινοτομία αυτής της επιστημονικής εκδήλωσης αποτελεί η προσπάθεια κατάδειξης της αλληλεπίδρασης μεταξύ της ιατρικής και ειδικότερα της καρδιολογίας και της τέχνης, της λογοτεχνίας, της οικονομίας και της φυσικής επιστήμης καθώς και η σχέση μεταξύ των φιλοσοφικών αναζητήσεων και ιατρικών προβλημάτων. Παράλληλα, γίνεται ειδική αναφορά στη στενή σχέση της καρδιολογίας με άλλες ειδικότητες σε ερευνητικό και κλινικό επίπεδο.

Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται σε όλους του καρδιολόγους, καθώς και σε άλλες ειδικότητες που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των προδιαθεσικών καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου και της αθηροσκλήρωσης. Επιδιώκει να παρουσιάσει όχι μόνο τις σύγχρονες εξελίξεις στην Καρδιολογία, αλλά και στοχασμούς διανόησης, φιλοσοφίας και υπερφυσικής αναζήτησης. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο ευρύτερος χώρος της Κορινθίας και Αργολίδας αποτελούσε κατά την αρχαιότητα λίκνο πολιτισμού, τέχνης και επιστήμης.

Πιστεύω ότι η ενεργός συμμετοχή σας θα μας τιμήσει και θα αποτελέσει κριτήριο για την επιτυχία της.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Δημήτρης Τούσουλης

Καθηγητής Καρδιολογίας
Διευθυντής Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Παρασκευή, 1 Ιούλ 2016

Tόπος Διεξαγωγής

Ναύπλιο
Ναύπλιο, Άργος Ελλάδα