Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις - Προβολή ως προς μήνα

  • Αυτή η Εκδήλωση έχει περάσει.

Εκεί που η Φιλοσοφία και η Τέχνη συναντά την Καρδιολογία. Τι νεότερο στην Καρδιολογία.

Παρασκευή, 7 Ιούλ 2017 - Κυριακή, 9 Ιούλ 2017

thumbnail of CardioPhilosophy_Program_pd-5-7-17 thumbnail of CardioPhilosophy2017_MesaProvolis thumbnail of CardioPhilosophy-NAFPLIO_2017_Participation_Package

Τελικό Πρόγραμμα
Μέσα Προβολής
Πακέτο Συμμετοχής

Χαιρετισμός

Αγαπητοί Σύνεδροι,

   Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην 3η Επιστημονική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από την Α΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική και το Ινστιτούτο Καρδιολογίας Νοτιοδυτικής Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα:  «Εκεί που η Φιλοσοφία και η Τέχνη συναντούν την Καρδιολογία. Τι νεότερο στην Καρδιολογία».
   Η εκδήλωση πραγματοποιείται 7-9 Ιουλίου 2017 στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, στο Ναύπλιο. Σκοπός της είναι να ενημερώσει για τις νεότερες εξελίξεις σε τομείς που σχετίζονται με την διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων. Επίσης, θα παρουσιαστούν οι νεότερες εξελίξεις στους παράγοντες κινδύνου και πρόληψης της Στεφανιαίας Νόσου με έμφαση στη διατροφή και την υγεία.
   Καινοτομία αυτής της επιστημονικής εκδήλωσης αποτελεί η προσπάθεια κατάδειξης της αλληλεπίδρασης μεταξύ της ιατρικής και ειδικότερα της καρδιολογίας και της τέχνης, της λογοτεχνίας, της οικονομίας και της φυσικής επιστήμης καθώς και η σχέση μεταξύ των φιλοσοφικών αναζητήσεων και ιατρικών προβλημάτων. Παράλληλα, γίνεται ειδική αναφορά στη στενή σχέση της καρδιολογίας με άλλες ειδικότητες σε ερευνητικό και κλινικό επίπεδο.
   Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται σε όλους του καρδιολόγους, καθώς και σε άλλες ειδικότητες που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των προδιαθεσικών καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου και της αθηροσκλήρωσης. Επιδιώκει να παρουσιάσει όχι μόνο τις σύγχρονες εξελίξεις στην Καρδιολογία, αλλά και στοχασμούς διανόησης, φιλοσοφίας και υπερφυσικής αναζήτησης. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο ευρύτερος χώρος της Κορινθίας και Αργολίδας αποτελούσε κατά την αρχαιότητα λίκνο πολιτισμού, τέχνης και επιστήμης.
   Πιστεύω ότι η ενεργός συμμετοχή σας θα μας τιμήσει και θα αποτελέσει κριτήριο για την επιτυχία της.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Δημήτρης Τούσουλης
Καθηγητής Καρδιολογίας
Διευθυντής Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Παρασκευή, 7 Ιούλ 2017
Τέλος:
Κυριακή, 9 Ιούλ 2017

Tόπος Διεξαγωγής

Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ – Ναύπλιο
Αμαλίας
Ναύπλιο, Αργολίδας 21 100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
+30 2752024400