Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις - Προβολή ως προς μήνα

  • Αυτή η Εκδήλωση έχει περάσει.

ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ 2019 METROPOLITAN GENERAL

Παρασκευή, 15 Νοέ 2019 - Σάββατο, 16 Νοέ 2019

thumbnail of InvasiveCardiology2019_FP ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ηλεκτρονική εγγραφή έκλεισε.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται πλέον στη γραμματεία, η οποία θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Πρόγραμμα

Χαιρετισμός

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Τομέας Καρδιάς του METROPOLITAN GENERAL σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης Καρδιαγγειακών Παθήσεων σας καλωσορίζουν στην Διημερίδα «ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ 2019» που πραγματοποιείται στην Αίγλη Ζαππείου, 15 και 16 Νοεμβρίου 2019.Η Διημερίδα αυτή είναι μια προσπάθεια περαιτέρω συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ Καρδιολόγων και άλλων Ειδικοτήτων.

Ο Τομέας της Επεμβατικής Καρδιολογίας αποτελεί την “αιχμή του δόρατος” για την ειδικότητα της Καρδιολογίας γιατί η πρόοδος στον τομέα αυτό υπήρξε επαναστατική και ανέτρεψε όλο το πεδίο της κλασσικής Καρδιολογίας. Η πρόοδος αυτή συνίσταται, στο ότι στις συχνότερες καρδιολογικές παθήσεις η χειρουργική αντιμετώπισή τους αντικαταστάθηκε με μη χειρουργική.
Τέτοια παραδείγματα αποτελούν η αντικατάσταση της αορτο-στεφανιαίας παράκαμψης (by pass) με την αγγειοπλαστική και την τοποθέτηση stent και η χειρουργική αντικατάσταση της σοβαρά στενωμένης αορτικής βαλβίδας με τη διαδερμική αντικατάσταση αυτής (TAVI). Επίσης, μη χειρουργικά (διαδερμικά) μπορεί να γίνει σύγκλιση της μεσοκολπικής επικοινωνίας (ASD) και του ανοικτού ωοειδούς τρήματος (PFO) καθώς και η μη χειρουργική απομόνωση του ωτίου του αριστερού κόλπου (LAA) σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, που δεν μπορούν να λάβουν αντιπηκτική αγωγή.

Σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της Επεμβατικής Καρδιολογίας αναμένονται και στην αντιμετώπιση της σοβαρής ανεπάρκειας της μιτροειδούς, της τριγλώγινας και της πνευμονικής βαλβίδας σε ασθενείς, που δεν μπορούν να υποβληθούν σε χειρουργική διόρθωση λόγω αυξημένου χειρουργικού κινδύνου.

Στον Τομέα της Ηλεκτροφυσιολογίας υπάρχουν πολλές εξελίξεις τόσο στο διαγνωστικό όσο και στο θεραπευτικό σκέλος της κολπικής μαρμαρυγής, στην εμφύτευση βηματοδοτών και απινιδωτών και στην αντιμετώπιση των κοιλιακών ταχυκαρδιών.

Στο METROPOLITAN GENERAL, ο τομέας της Επεμβατικής Καρδιολογίας και Ηλεκτροφυσιολογίας καλύπτει πλήρως τη Διαγνωστική και Θεραπευτική αντιμετώπιση όλου του φάσματος των καρδιαγγειακών παθήσεων, πλήρως εναρμονισμένη με τους διεθνείς κανόνες.

Όλες οι εξελίξεις θα συζητηθούν από ειδικούς στο Συνέδριο, που οργανώνεται από τον Τομέα Καρδιάς του METROPOLITAN GENERAL. Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στο σημαντικό αυτό Συνέδριο, που έχει στόχο να διασφαλίσει σε όλους την πρόσβαση σε κάθε νεα πληροφορία και τεχνική στην ειδικότητα της Καρδιολογίας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,,

Ιωάννης Καλλικάζαρος, MD, FESC, FACC
Διευθυντής Καρδιολόγος
METROPOLITAN GENERAL
τ. Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας
Γεώργιος Ν. Θεοδωράκης, MD, FESC, FACC
Διευθυντής Τμήματος Ηλεκτροφυσιολογικών
Μελετών & Βηματοδότησης
METROPOLITAN GENERAL
Στέφανος Φούσας, MD, FESC, FACC
Συντονιστής Τομέα Καρδιάς
METROPOLITAN GENERAL
Ε. Καθηγητής Καρδιολογίας
τ. Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας
Σάββας Τουμανίδης
Ομ. Καθηγητής Θεραπευτικής
Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Διευθυντής Καρδιολόγος
METROPOLITAN GENERAL
Αθανάσιος Τρίκας
Συντονιστής Διευθυντής
Καρδιολογικού Τμήματος
Γ.Ν.Α. “ΕΛΠΙΣ”

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Παρασκευή, 15 Νοέ 2019
Τέλος:
Σάββατο, 16 Νοέ 2019

Tόπος Διεξαγωγής

Aegli Zappiou
Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας
Athens, 10557 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
21 0336 9300