Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις - Προβολή ως προς μήνα

  • Αυτή η Εκδήλωση έχει περάσει.

Ημέρες Νευρολογίας 2017

Παρασκευή, 17 Φεβ 2017

thumbnail of NeurologyDays2017_FP_printed-13-2-17

Τελικό Πρόγραμμα
Ξενοδοχείο Xenia Volos

Πρόσκληση Προέδρου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας προσκαλούμε στο συνέδριο «ΗΜΕΡΕΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ 2017» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Έρευνας Νευρολογικών Νοσημάτων και η Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για έβδομη χρονιά. Φέτος το συνέδριο θα διεξαχθεί στον Βόλο όπου είναι και η έδρα του Πανεπιστημίου.

Οι «Ημέρες Νευρολογίας 2017» θα έχουν τρεις βασικές ενότητες:

  • Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά σεμινάρια. Το πρώτο σεμινάριο αφορά τηνΝευρογενετική όπου έμπειροι και εξειδικευμένοι συνάδελφοι θα αναπτύξουν τα νεώτεραδεδομένα στον τομέα της νευρογενετικής σε διάφορα νευρολογικά νοσήματα και θα προσπαθήσουν τις πληροφορίες αυτές να τις εντάξουν στην καθημερινή ιατρική πράξη. Τοεπόμενο σεμινάριο αφορά το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, νόσημα που αντιμετωπίζουνόλοι οι νευρολόγοι είτε εργάζονται στο νοσοκομείο ή σε ασφαλιστικό ταμείο ή στο ιδιωτικό τους Ιατρείο. Η ανάπτυξη μονάδων αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και η θρομβόλυση έδωσαν νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση και την πορεία των ασθενών με Α.Ε.Ε. Η οργάνωση και η λειτουργία των μονάδων αυτών ανήκουν στους νευρολόγους οι οποίοι πρέπει να πλαισιωθούν από Ιατρούς άλλων ειδικοτήτων (νευροακτινολόγους, νευροχειρουργούς, αγγειοχειρουργούς, καρδιολόγους, παθολόγους). Είναι ανάγκη οι νευρολόγοι να εστιάσουν περισσότερο την προσοχή τους στο θέμα των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων να διεκδικήσουν και να επιβάλουν το αυτονόητο ότι τα νοσήματα του εγκεφάλου είναι νοσήματα που διερευνώνται από την Νευρολογία.
  • Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες και διαλέξεις που αναφέρονται στουςπροβληματισμούς των Νευρολόγων στην καθημερινή άσκηση της Ιατρικής. Ιδιαίτερα σημαντική θεωρώ την στρογγυλή τράπεζα για τα μονοκλωνικά αντισώματα στα νευρολογικά νοσήματα. Η εμπειρία που αναπτύχθηκε από την χρήση και την αποτελεσματικότητα των μονοκλωνικών αντισωμάτων σε αυτοάνοσα νοσήματα άλλων ειδικοτήτων προκάλεσε το ενδιαφέρον για την εφαρμογή τους στην θεραπεία και νευρολογικών νοσημάτων. Στην ΣΚΠ πλέον χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ιατρική πράξη όπως και σε μια ομάδα νευρομυικών νοσημάτων με άριστα αποτελέσματα. Σε εξέλιξη όμως βρίσκεται η χρήση μονοκλωνικών αντισωμάτων και σε άλλα νευρολογικά νοσήματα όπως ημικρανία, νόσος Alzheimer, Α.Ε.Ε. Στη συνεδρίαση αυτή εξειδικευμένοι νευρολόγοι και ανοσολόγοι θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις, σχόλια και προβληματισμούς συναδέλφων που συμμετέχουν στο συνέδριο.
  • Στην τρίτη ενότητα, όπως κάθε χρόνο, θα αναπτυχθούν οι νεότερες εξελίξεις στη Νευρολογία σε διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο.

Σας καλωσορίζω στο συνέδριο. Είμαι βέβαιος ότι και αυτή η συνάντηση, με την ευρεία συμμετοχή σας, θα προσθέσει γνώσεις και θα ξεκαθαρίσει αμφιλεγόμενα θέματα στο χώρο της Νευρολογίας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Αλέξανδρος Παπαδημητρίου
Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Πρόεδρος Ινστιτούτου Πρόληψης, Εκπαίδευσης

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Παρασκευή, 17 Φεβ 2017

Tόπος Διεξαγωγής

Βόλος
Βόλος, Ελλάδα + Χάρτης Google