Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις - Προβολή ως προς μήνα

  • Αυτή η Εκδήλωση έχει περάσει.

Ημέρες Νευρολογίας 2020

Παρασκευή, 2 Οκτ 2020 - Κυριακή, 4 Οκτ 2020

Στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο “Ημέρες Νευρολογίας 2020”, κύριο μέλημά μας είναι η απαρέγκλιτη τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και η λήψη μέτρων για την διασφάλιση της υγείας τόσο των εργαζομένων στους συνεδριακούς χώρους, των συναδέλφων μας, όσο και της δημόσιας υγείας.
Σας ενημερώνουμε ότι έχουν παρθεί όλα τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας μη μετάδοσης του COVID-19 που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα ως επίσημες οδηγίες και συστάσεις από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Νέες ημερομηνίες, 2-4 Οκτωβρίου 2020
Divani Palace Larissa, Λάρισα

Xoρήγηση πιστοποιητικούμε 19 μόρια (credits)
Συνεχιζόμενης ΙατρικήςΕκπαίδευσης (CME-CPD

thumbnail of NeurologyDays1-10-2020_P       
Video Gallery

Επιστημονικό Πρόγραμμα

Χαιρετισμός

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας προσκαλούμε στο συνέδριο «ΗΜΕΡΕΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ 2020» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Έρευνας Νευρολογικών Νοσημάτων και η Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για δέκατη συνεχή χρονιά.

Το επιστημονικό πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις ενότητες.

Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στο μεγάλο θέμα της Νευροαποκατάστασης, δεδομένου ότι τα περισσότερα νευρολογικά νοσήματα οδηγούν σε κινητική ή νοητική αναπηρία. Η πρόοδος που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια τόσο με τη δημιουργία ειδικών μονάδων (μερικές από αυτές στολίζουν την χώρα μας) όσο και με τα επιστημονικά επιτεύγματα αυτού του κλάδου συμβάλλει στην αποκατάσταση των ασθενών και έδωσε διέξοδο στον προβληματισμό των Νευρολόγων …… «Και τώρα τί;;;». Το Νευρολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την οργάνωση του 1ου Μεταπτυχιακού Προγράμματος για τη Νευροαποκατάσταση συνεισφέρει στην περαιτέρω επιμόρφωση των μεταπτυχιακών φοιτητών.

Η δεύτερη ενότητα αναφέρεται στο θέμα της αντιμετώπισης των Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων, ένα θέμα που όχι μόνο λόγω της συχνότητας αλλά και των σύγχρονων θεραπευτικών παρεμβάσεων είναι επίκαιρο και σημαντικό. Η νευρολογική κοινότητα και οι νευρολόγοι ως οι μόνοι αρμόδιοι οφείλουν να κινητοποιήσουν κυβερνητικούς και άλλους φορείς για την δημιουργία Μονάδων Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων. Η Θεσσαλία, όπως και άλλες περιοχές της χώρας έχουν έμπειρους νοσοκομειακούς νευρολόγους στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι αρμόδιοι, όπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, για τη λειτουργία των μονάδων.

Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει το «Τι νεότερο» προέκυψε σε πρακτικό, θεραπευτικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, τη νόσο Parkinson, τη νόσο Alzheimer, την ημικρανία, αλλά και σε άλλα σπανιότερα νοσήματα, που μέχρι τώρα ήταν ανίατα και μπορούν τώρα να αντιμετωπιστούν (νωτιαία μυϊκή ατροφία, αμυλοείδωση, οζώδης σκλήρυνση).

Σας προσκαλούμε στο Βόλο και σας παρακαλούμε να συμμετάσχετε στις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν για τους προβληματισμούς και τα διλήμματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή ιατρική πράξη.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Αλέξανδρος Παπαδημητρίου
Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Πρόεδρος Ινστιτούτου Πρόληψης,
Εκπαίδευσης και Έρευνας
Νευρολογικών Νοσημάτων
Γεώργιος Χατζηγεωργίου
Καθηγητής Νευρολογίας
Πανεπιστημίου Κύπρου
Ευθύμιος Δαρδιώτης
Αναπληρωτής Καθηγητής
Νευρολογίας
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Παρασκευή, 2 Οκτ 2020
Τέλος:
Κυριακή, 4 Οκτ 2020

Tόπος Διεξαγωγής

Divani Palace Larissa
19, Παπαναστασίου Street
Λάρισα, Λάρισα 412 22 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
241 025 2791