Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις - Προβολή ως προς μήνα

  • Αυτή η Εκδήλωση έχει περάσει.

Πανελλήνιο Πολυθεματικό Συνέδριο Αυτοάνοσων Νοσημάτων, Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας

Παρασκευή, 5 Απρ 2019 - Κυριακή, 7 Απρ 2019

Official site: www.ird2019.gr

thumbnail of PPC_AA 05_02_19 thumbnail of PPC_BA thumbnail of PPC_BA

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εγγραφές πλέον γίνονται μόνο επιτόπου στη Γραμματεία του Συνεδρίου.
Η εγγραφή μέσω ηλεκτρονικής υποβολής (on-line registration) έκλεισε.

Η Φόρμα Υποβολής Περιλήψεων Εργασιών έκλεισε.

Α’ Ανακοίνωση
B’ Ανακοίνωση
Επιστημονικό Πρόγραμμα

Χαιρετισμός

Αγαπητοί και Αγαπητές συνάδελφοι,
Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πραγματοποίηση του πρώτου Πανελλήνιου Πολυθεματικού Συνεδρίου Αυτοάνοσων Νοσημάτων, Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας,-Κοινές Συναντήσεις Ρευματολογίας, Δερματολογίας, Νευρολογίας και Γαστρεντερολογίας με Διεθνή Συμμετοχή. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Κλινική Ρευματολογίας και κλινικής Ανοσολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και το Ινστιτούτο Ρευματικών Παθήσεων και θα πραγματοποιηθεί από τις 5-7 Απριλίου 2019, στο συνεδριακό κέντρο του Portaria Hotel στο Πήλιο.

Η θεματολογία του Συνεδρίου θα εστιαστεί αποκλειστικά στις πρόσφατες εξελίξεις των Αυτοάνοσων Παθήσεων πέντε ειδικοτήτων και συγκεκριμένα της Ρευματολογίας, της Γαστρεντερολογίας, της Νευρολογίας , της Δερματολογίας και της Κλινικής Ανοσολογίας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα διαγνωστικά προβλήματα, κλινικά διλήμματα και θεραπευτικές επιλογές, όπως αυτές έχουν προκύψει από τη διεθνή βιβλιογραφία και την κλινική εμπειρία τα δύο τελευταία έτη.

Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με έγκριτους επιστήμονες, κλινικούς και εργαστηριακούς ερευνητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τις τελευταίες εξελίξεις στη θεραπεία αυτοάνοσων ρευματικών, γαστρεντερικών, νευρολογικών και δερματικών παθήσεων. θα παρουσιαστούν νεώτερα δεδομένα στην ανοσοπαθογένεια, με άμεσες εφαρμογές στην θεραπεία .

Θα αναπτυχθεί ο ρόλος περιβαλλοντικών παραγόντων και διατροφής στην ανάπτυξη αυτοάνοσων νοσημάτων.

Θα συζητηθούν επίσης κλινικά προβλήματα, μέτρα πρόληψης, νοσηλευτικές ανάγκες, χειρουργικές επιλογές και θεραπείες αποκατάστασης.

Θα παρουσιαστεί επίσης η ερευνητική και κλινική δραστηριότητα των νέων επιστημόνων με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις. Η ενεργός συμμετοχή και άλλων ειδικοτήτων επαγγελματιών υγείας όπως εκείνης των νοσηλευτών τονίζεται μέσω του προσυνεδριακού συμποσίου νοσηλευτικής με σκοπό την ολιστική αντιμετώπιση των παθήσεων και τη βελτίωση των
παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Στο Επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου συμμετέχουν πάνω από 80 διακεκριμένοι επιστήμονες από τη χώρα μας αλλά και από το εξωτερικό.

Αναμένουμε τη συμμετοχή πάνω από 180 γιατρών από όλη την Ελλάδα και ισάριθμων συνέδρων σχετιζόμενων ειδικοτήτων όπως νοσηλευτών-ιών, φυσικοθεραπευτών, διαιτολόγων-διατροφολόγων και φοιτητών (μεταπτυχιακών και προπτυχιακών) βιοιατρικών επιστημών.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σας και θα συμβάλλει στην σύγχρονη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αυτοανόσων παθήσεων στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Λάζαρος Ι. Σακκάς
      Ο Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Δημήτριος Π. Μπόγδανος

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Παρασκευή, 5 Απρ 2019
Τέλος:
Κυριακή, 7 Απρ 2019

Tόπος Διεξαγωγής

Πορταριά Πηλίου
Πορταριά Πηλίου, Πορταριά Πηλίου Ελλάδα + Χάρτης Google