Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις - Προβολή ως προς μήνα

  • Αυτή η Εκδήλωση έχει περάσει.

11ο Καρδιολογικό Συνέδριο

Παρασκευή, 7 Φεβ 2020 - Κυριακή, 9 Φεβ 2020

thumbnail of 11thCardiologyCongress_FinalProgram-27-1-2020N ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι εγγραφές πλέον θα γίνονται μόνο επιτόπου στη Γραμματεία του Συνεδρίου.
Η εγγραφή μέσω ηλεκτρονικής υποβολής (on-line registration) έκλεισε.

Πρόγραμμα
Χορηγούνται 20 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης
(CME-CPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Xαιρετισμός

Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 11ο Ετήσιο Καρδιολογικό Συνέδριο που διοργανώνει η Καρδιολογική Κλινική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 7 ως τις 9 Φεβρουαρίου 2020 στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Astir, στην Αλεξανδρούπολη.

Αυτή τη χρονιά, το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι «Βελτιστοποιώντας την Καρδιαγγειακή Πρόληψη». Παραδοσιακά, με τον όρο «καρδιαγγειακή πρόληψη» εννοούμε τη ρύθμιση των κλασικών παραγόντων κινδύνου για αθηροσκλήρωση και στεφανιαία νόσο, όπως είναι για παράδειγμα η αρτηριακή υπέρταση, η δυσλιπιδαιμία και ο σακχαρώδης διαβήτης. Στους καίριους αυτούς τομείς είχαμε τη
χρονιά που μας πέρασε νέα δεδομένα από μεγάλες μελέτες και νέες κατευθυντήριες οδηγίες. Παράλληλα όμως, έχει καταστεί πλέον φανερό και επιβεβαιώθηκε από πρόσφατες μελέτες ότι η καρδιαγγειακή πρόληψη δεν περιορίζεται στο έμφραγμα του μυοκαρδίου, αλλά επεκτείνεται και στην πρόληψη της καρδιακής ανεπάρκειας και αποβλέπει στην εν γένει υγιή καρδιαγγειακή ομοιόσταση.
Σημαντική προτεραιότητα στην κλινική πράξη έχει επίσης και η δευτερογενής πρόληψη μίας υποτροπιάζουσας θρόμβωσης ή θρομβοεμβολής. Τον ολοένα κεντρικότερο ρόλο της πρόληψης στην Καρδιολογία και καρδιαγγειακή ιατρική, σε ένα γηράσκοντα πληθυσμό με πολλαπλές συννοσηρότητες, επιθυμούμε να σας παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε μαζί σας.

Παράλληλα με το κεντρικό μας θέμα, οι συνεργάτες της Κλινικής μας και μεγάλος αριθμός διεθνώς αναγνωρισμένων ειδικών από όλη την Ελλάδα θα αναλύσουν όπως κάθε χρόνο τις πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις σε ευρύ φάσμα καίριων τομέων της Καρδιολογίας. Η εκκίνηση του Συνεδρίου γίνεται με τα διαδραστικά Νοσηλευτικά και Κλινικά Εργαστήρια στη βάση παρουσίασης απαιτητικών κλινικών περιστατικών και σχολιασμού τους υπό το πρίσμα των πρόσφατων Κατευθυντηρίων Οδηγιών. Ιδιαίτερη θέση καταλαμβάνουν όπως κάθε χρόνο η αντιμετώπιση του ασθενή με στεφανιαία νόσο και η πρόοδος στην αντιμετώπιση των αρρυθμιών και βαλβιδικών παθήσεων. Ιδιαίτερα επιθυμούμε τέλος να τονίσουμε το καρδιολογικό-νευρολογικό Στρογγυλό Τραπέζι πάνω στην αντιμετώπιση του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Πιστεύουμε ότι τα άκρως επίκαιρα θέματα που θα συζητηθούν στο Συνέδριο ενδιαφέρουν άμεσα όχι μόνο τους Καρδιολόγους, αλλά και τους Συναδέλφους πολλών άλλων ειδικοτήτων καθώς και Νοσηλεύτριες / Νοσηλευτές. Για το λόγο αυτό, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, θα χαρούμε ιδιαίτερα αν μας τιμήσετε – όπως κάθε χρόνο – με την παρουσία και συμμετοχή σας.

Με θερμούς φιλικούς χαιρετισμούς,

Σταύρος Β. Κωνσταντινίδης                Δημήτριος Ν. Τζιακάς
Καθηγητής Καρδιολογίας Δ.Π.Θ.         Καθηγητής Καρδιολογίας Δ.Π.Θ.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Παρασκευή, 7 Φεβ 2020
Τέλος:
Κυριακή, 9 Φεβ 2020

Tόπος Διεξαγωγής

Astir Hotel Alexandroupolis
Λεωφ. Δημοκρατίας
Αλεξανδρούπολη, Αλεξανδρούπολης 681 00 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2551 038000