Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις - Προβολή ως προς μήνα

  • Αυτή η Εκδήλωση έχει περάσει.

4o ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΗΧΩΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ, Εφαρμογές στην καρδιακή ανεπάρκεια

Παρασκευή, 2 Οκτ 2020 - Σάββατο, 3 Οκτ 2020

Στο 4o ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΗΧΩΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ, Εφαρμογές στην καρδιακή ανεπάρκεια, κύριο μέλημά μας είναι η απαρέγκλιτη τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και η λήψη μέτρων για την διασφάλιση της υγείας τόσο των εργαζομένων στους συνεδριακούς χώρους, των συναδέλφων μας, όσο και της δημόσιας υγείας γενικότερα.
Σας ενημερώνουμε ότι έχουν παρθεί όλα τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας μη μετάδοσης του COVID-19 που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα από την Πολιτεία, λαμβάνοντας υπόψη τις επίσημες οδηγίες και συστάσεις που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.
thumbnail of 4th_ECHOCARDIOGRAPHY29-09-2020_FP


Video Gallery

Πρόγραμμα

Νέες γενικές πληροφορίες

Χαιρετισμός

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο πρώτος τριετής κύκλος των σεμιναρίων των ηχωκαρδιογραφικών τεχνικών, που διοργανώθηκαν από το Ηχωκαρδιογραφικό εργαστήριο του Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός» και την ομάδα “Heart Imagers of Tomorrow” (EACVI – H.I.T.) Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας, έκλεισε πέρυσι με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή.

Από φέτος ξεκινά ο δεύτερος κύκλος με το 4ο σεμινάριο ηχωκαρδιογραφικών τεχνικών που ως στόχο έχει την εφαρμογή των συμβατικών και εξειδικευμένων ηχωκαρδιογραφικών τεχνικών σε βασικούς τομείς της καρδιολογίας, με πρώτο την Καρδιακή Ανεπάρκεια.

Στην πρώτη ενότητα του σεμιναρίου θα αναλυθεί ο τρόπος μελέτης της καρδιακής λειτουργίας και των πνευμόνων, η ηχωκαρδιογραφική διερεύνηση των περιστατικών καρδιακής ανεπάρκειας ως προς την αιτία, τη θεραπεία και την πρόγνωση καθώς και ο τρόπος εκτίμησης των συσκευών (αμφικοιλιακής βηματοδότησης, αντλίες υποβοήθησης κτλ.) και διενέργειας των επεμβάσεων στις βαλβίδες. Ο καρδιολόγος θα εκπαιδευτεί στη χρήση ων υπερήχων καρδιάς από το ιδιωτικό ιατρείο έως το εξειδικευμένο ιατρείο καρδιακής ανεπάρκειας και από το τμήμα επειγόντων περιστατικών και το θάλαμο έως τη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Στη δεύτερη ενότητα των “How to do / hands on sessions” θα δίδονται κλινικά περιστατικά στα οποία οι συμμετέχοντες θα διενεργούν τις μετρήσεις και θα λαμβάνουν αποφάσεις με τη καθοδήγηση των ειδικών. Οι συμμετέχοντες τέλος θα “υποβληθούν” στο Quiz αξιολόγησης γνώσεων, πάνω στη διάγνωση και κλινική αξιολόγηση περιστατικών, με θεωρητικές και κλινικές ερωτήσεις, σε πνεύμα ανάλογο των ερωτήσεων πιστοποίησης της Ευρωπαϊκής και Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε καρδιολόγο αισθάνεται την ανάγκη απόκτησης πρακτικών γνώσεων και εμβάθυνσης πάνω στη χρήση των υπερήχων καρδιάς στην καρδιακή ανεπάρκεια, με έμφαση στους νέους ειδικούς και ειδικευόμενους καρδιολόγους. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν 13 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.Με φιλικούς χαιρετισμούς,
οι διοργανωτές του σεμιναρίου,

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Επιμελητής Α΄ Καρδιολογίας
Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.»

    

Σάββας Λοΐζος
Καρδιολόγος,
Heart Imagers of Tomorrow Ελλάδας

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Παρασκευή, 2 Οκτ 2020
Τέλος:
Σάββατο, 3 Οκτ 2020

Tόπος Διεξαγωγής

251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας
251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας
Αθήνα, Αττικής Ελλάδα
+ Χάρτης Google