Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις - Προβολή ως προς μήνα

4o ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΗΧΩΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ, Εφαρμογές στην καρδιακή ανεπάρκεια

Παρασκευή, 22 Μαΐ 2020 - Σάββατο, 23 Μαΐ 2020

thumbnail of ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – 4ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΗΧΩΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ 09-03-2020 Φόρμα Εγγραφής

● Πρόγραμμα

Ανακοίνωση
Αλλαγή ημερομηνίας του συνεδρίου λόγω αναστολής των συνεδρίων.
Νέες ημερομηνίες 22 – 23 Μαΐου 2020.

Χαιρετισμός

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο πρώτος τριετής κύκλος των σεμιναρίων των ηχωκαρδιογραφικών τεχνικών, που διοργανώθηκαν από το Ηχωκαρδιογραφικό εργαστήριο του Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός» και την ομάδα “Heart Imagers of Tomorrow” (EACVI – H.I.T.) Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας, έκλεισε πέρυσι με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή.

Από φέτος ξεκινά ο δεύτερος κύκλος με το 4ο σεμινάριο ηχωκαρδιογραφικών τεχνικών που ως στόχο έχει την εφαρμογή των συμβατικών και εξειδικευμένων ηχωκαρδιογραφικών τεχνικών σε βασικούς τομείς της καρδιολογίας με πρώτο την Καρδιακή Ανεπάρκεια.

Στην πρώτη ενότητα του σεμιναρίου θα αναλυθεί ο τρόπος εκτίμησης της καρδιακής λειτουργίας και των πνευμόνων, η ηχωκαρδιογραφική διερεύνηση των περιστατικών καρδιακής ανεπάρκειας ως προς την αιτία, τη θεραπεία και την πρόγνωση καθώς και ο τρόπος εκτίμησης των συσκευών (αμφικοιλιακής βηματοδότησης, αντλίες υποβοήθησης κτλ.) και διενέργειας των επεμβάσεων στις βαλβίδες. Ο καρδιολόγος θα εκπαιδευτεί στην χρήση των υπερήχων καρδιάς από το ιδιωτικό ιατρείο έως το εξειδικευμένο ιατρείο καρδιακής ανεπάρκειας και από το τμήμα επειγόντων περιστατικών και το θάλαμο έως τη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Στη δεύτερη ενότητα των “How to do / hands on sessions” θα δίδονται κλινικά περιστατικά στα οποία οι συμμετέχοντες θα διενεργούν τις μετρήσεις και θα λαμβάνουν αποφάσεις με τη καθοδήγηση των ειδικών. Οι συμμετέχοντες τέλος θα “υποβληθούν” στο Quiz αξιολόγησης γνώσεων, πάνω στη διάγνωση και κλινική αξιολόγηση περιστατικών, με θεωρητικές και κλινικές ερωτήσεις, σε πνεύμα ανάλογο των ερωτήσεων πιστοποίησης της Ευρωπαϊκής και Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε καρδιολόγο αισθάνεται την ανάγκη απόκτησης πρακτικών γνώσεων και εμβάθυνσης πάνω στη χρήση των υπερήχων καρδιάς στην καρδιακή ανεπάρκεια, με έμφαση στους νέους ειδικούς και ειδικευόμενους καρδιολόγους. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

        Με φιλικούς χαιρετισμούς, οι διοργανωτές του σεμιναρίου,

        

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Επιμελητής Α΄ Καρδιολογίας,
Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.»

        

Σάββας Λοΐζος
Επιμελητής Β΄ Καρδιολογίας, Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
Heart Imagers of Tomorrow Ελλάδας

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Παρασκευή, 22 Μαΐ 2020
Τέλος:
Σάββατο, 23 Μαΐ 2020

Tόπος Διεξαγωγής

251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας
251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας
Αθήνα, Αττικής Ελλάδα
+ Χάρτης Google